Ungdomsgården på Drumsö sjuder av nya aktiviteter under våren

Tre unga män hoppar upp i luften. Bakom är en snöig stad.

Under våren flyttar aktiviteter och tjänster från lokalerna Happi och Harju till ungdomsgården Apaja på Drumsö. Under våren erbjuds verksamhet och aktiviteter av flera olika hobbygrupper.

Hjältar

Vem är en hjälte? Hjältekvällarna erbjuder hobbyverksamhet för ungdomar i åldern 15–29 år med olika funktionsnedsättningar. Ungdomarna deltar i planeringen och genomförandet av verksamhetens innehåll. Besökarna kan delta i ledd verksamhet, umgås med sina vänner, lära känna nya människor eller bara spendera en stund i lugn och ro. Dessa populära träffar har ordnats sedan 2001 och antalet besökare brukar vara 30–50 per kväll.

Kom till hjältekvällarna måndagar från och med den 13 januari kl. 17.30–20.30 på den finskspråkiga ungdomsgården Apaja samt varannan fredag från och med den 17 januari kl. 17.30–20.30 på Ungdomsgården Drumsö.

Mer information: sankarit@hel.fi, tfn 040 1696 278

Verksamhet för regnbågsunga

Happi Pride och Ungpride erbjuder verksamhet för ungdomar i åldern 13–29 år som tillhör sexuella minoriteter eller könsminoriteter eller är intresserade av regnbågsteman. I vår tillfälliga lokal på Drumsö kan du ta en kopp kaffe, prata och spela spel, koppla av i gott sällskap eller delta i ledd verksamhet med olika teman. Verksamheten leds av anställda med kunskap om dessa teman, och ungdomar med många olika slags livserfarenheter deltar.

Lär känna nya vänner, få nya fakta och perspektiv samt hitta möjligheter att påverka. Verksamheten ordnas av Helsingfors stads ungdomstjänster i samarbete med Regnbågsankan.

13–17 år: Från och med den 10 januari varannan fredag kl. 17.30–20.30 (finskspråkig verksamhet)

16–25 år: Från och med den 8 januari onsdagar kl. 17.30–20.30 (finskspråkig verksamhet)

18–29 år: Från och med den 13 januari varannan måndag. Tvåspråkig träff (finska + svenska) kl. 17.30–20.30

13–25 år: Från och med den 9 januari Ungpride, svenskspråkig verksamhet. Varannan vecka öppen verksamhet (jämna veckor) och varannan vecka sluten smågruppsverksamhet med förhandsanmälning.

Kontaktuppgifter: nicole.stambej@hel.fi, tfn 040 662 3913

Kurser i bildkonst

Lauttasaaren Kuvataide ordnar verksamhet inom bildkonst och hantverk för personer i åldern 9–29 år. Utöver grupper som träffas varje vecka ordnas verkstäder på olika teman. Anmälningen sker via Facebook eller Instagram.

Intresserad av bildkonst? Mer information: heidi.goransson@hel.fi

Vad kan man göra på Apaja och Ungdomsgården Drumsö

Ungdomsgården Drumsö finns på Smedjeviksvägen 10 aB. I samma byggnad som finska ungdomsgården Apaja, Drumsö bibliotek och Daghemmet Sälen. Ingången finns i andra ändan av huset på parkens sida.

Ungdomsgården är öppen för årskurs 3 och uppåt. Ungdomsgården (även kallad Klubben) är öppen måndag, onsdag och torsdag kl. 12.30–16.30, på fredag kl. 13–16.30. På tisdag håller vi stängt.

Ungdomsgården Drumsö och Apaja erbjuder möjligheter till många olika aktiviteter. Förutom att bara ta det lugnt kan du spela innebandy eller fotboll, skejta på Apajas egen miniramp, spela musik i replokalen, delta i klubbar och olika evenemang eller själv ordna evenemang. På Klubben kan man umgås med vänner, spela spel, pyssla, läsa, göra läxor och handla i kiosken. Vissa dagar bakar vi och har annat specialprogram. Den bredvidliggande finska ungdomsgården Apaja har en sal som man kan använda. På fredagar är det godisdag.

Besök på Ungdomsgården Drumsö förutsätter medlemskort som är gratis, be en blankett av ungdomsledarna.

Kom på besök eller be om mer information!

 

Epost: ungdomsgarden.drumso@hel.fi, tfn (09) 310 29260

Adress: Smedjevikvägen 10 AB      Läge

Följ med vad som händer på ungdomsgården på Klubbens instagram; ungdomsgardendrumso!

 

Photo by Zachary Nelson on Unsplash